Taljatele od speltinog brašna i jaja
SASTOJCI

SASTOJCI: Speltino brašno i jaja

PAKOVANJE/CENA:

KOLIČINA:

Način pripreme

Domaće testenine “Moje gnezdo” se kuvaju u dosta slane kipuće vode, 5-7 minuta. Vreme kuvanja zavisi od toga da li ćete kuvanu testeninu samo preliti nekim sosom, ili ćete dodatno kuvati spojeni sos i testenine. Ako se testenina “Moje gnezdo” dodatno kuva u nekom sosu, skratite vreme kuvanja. Ako se samo preliva sosom, onda produžite vreme kuvanja, ali ne duže od 7 minuta, da ne biste dobili raskuvanu testeninu. Na posletku, prilagodite vreme kuvanja sopstvenom ukusu.

Način čuvanja

Domaća testenina “Moje gnezdo” se čuva na tamnom i suvom mestu i rok trajanja je godinu dana od dana utisnog na pakovanju.

Domaće testenine „Moje gnezdo“ sa kobasicom u sosu od paradajza

Za 4 osobe

400 gr domaće testenine „Moje gnezdo“

220 gr sveže kobasice

2 kašike maslinovog ulja

1 veća glavica crnog luka

2 čena belog luka

2 velika paradajza isečena na kockice

120 gr rendanog tvrdog kačkavalja

¼ kašičice soli

crnog bibera po želji

grubo iseckan bosiljak

prstohvat šećera

Priprema:

Obariti testeninu prema uputstvu sa pakovanja, ocediti i ostaviti sa strane.

Iseckani crni luk propržiti na maslinovom ulju na srednjoj temperaturi. Dodati kobasicu kojoj ste prethodno skinuli omotač. Propržiti nekoliko minuta dok kobasica ne porumeni. Dodati iseckani beli luk i propržiti još nekoliko minuta. Nakon toga, dodati iseckani paradajz. (Ako imate vremena, prethodno potopite paradajz u vrelu vodu da biste lakše skinuli kožicu sa paradajza.) Kad su se kobasica i paradajz sjedinili preručite u šerpu u kojoj ste kuvali testeninu. Dodajte so, biber i prstohvat šećera, pospite izrendanim kačkavaljem i grubo sečenim bosiljkom.

Za dekoraciju, možete dodati još malo rendanog kačkavalja i bosiljka.

 

Prijatno!

 

Morate biti ulogovani kako biste kotistili eProdavnicu. Molimo Vas ulogujte se ili se registrujte prvo.